Samenwerking
CAN werkt onder andere nauw samen met de volgende organisaties:
• Huisartsenorganisaties, o.a. Huisartsencoöperatie Medicamus
• (Thuis)zorgorganisaties, o.a. Coloriet, Zorggroep Noordwest-Veluwe en Icare
• Ziekenhuizen, o.a. ziekenhuis St Jansdal
• Paramedische zorgorganisatie, o.a. Zorggroep FleGel
• Patiëntenorganisaties actief in Noordwest-Veluwe
• Zorgverzekeraars, o.a. Zilveren Kruis
GezondVeluwe
De CAN participeert in GezondVeluwe. Dé netwerkorganisatie in de regio Noordwest-Veluwe, die gelooft in de beste regionale zorg, meer gezondheid en goede ondersteuning. In GezondVeluwe bundelen we krachten, maken gebruik van elkaars expertise en energie en weten elkaar te vinden.
Samenwerkingsthema’s
- Chronische aandoeningen
- Mentale gezondheid
- Informatiemanagement
- Ouderen- en oncologie
- Palliatieve zorg
- Inwonersparticipatie
- Preventie
- JGGZ
- Parkinson
Regionale Eerstelijns Samenwerkingsverband (RESV) Noordwest-Veluwe De CAN is één van de deelnemende eerstelijnszorg partijen in het regionale eerstelijns samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe.
Palliatieve kit. Vanaf de zomer van 2023 is er een palliatieve kit beschikbaar in de regio Noordwest Veluwe. De kit is een box die alle middelen bevat om snel te kunnen handelen bij verslechtering van een palliatieve patiënt.
Het starten van een sedatie in de avond-, nacht- of weekenduren leverde regelmatig logistieke problemen op. Met name doordat de benodigde middelen die nodig zijn voor het starten, niet (snel) beschikbaar zijn. Daarom hebben apothekers, huisartsen en verpleegkundigen de palliatieve kit ontwikkeld.
Als een patiënt in de terminale fase komt, kan de huisarts de palliatieve kit voorschrijven. De apotheek levert dan de gesealde kit met onder andere medicatie en injectiematerialen. Zo staan alle benodigde materialen vast in huis klaar en kunnen zorgverleners snel handelen als een patiënt verslechterd.
Longformularium
Bij het gebruik van inhalatiemedicatie worden nog veel inhalatiefouten gemaakt: 70% van de patiënten gebruikt de inhalatiemedicatie onjuist. Hierdoor is er veel medicatieverlies en krijgt de patiënt niet de meest optimale behandeling. Een juiste onderbouwde keuze -uit een selectief gekozen assortiment- en meer begeleiding zijn de sleutel tot het succes. We streven naar een optimale match tussen patiënt en toedieningsvorm op het gebied van longmedicatie voor patiënten met astma en COPD. Dit doen we samen met de huisartsen.